top of page
  • EZ-biz

Wat heb ik nodig qua opleidingen om gastouder te kunnen worden?Om te beginnen is het belangrijk om de juiste opleiding te hebben gevolgd om gastouder te kunnen worden.


De opleidingen die toegestaan zijn om als gastouder aan de slag te gaan, betreffen de volgende opleidingen: https://bit.ly/3Ip25AV


Verder zul je een EHBO diploma moeten hebben behaald, gezien je met kinderen werkzaam zult zijn.


Wat ook niet mag ontbreken (en in mijn beleving heel logisch) is dat je moet kunnen aantonen dat je een VOG hebt. Een VOG staat voor Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), wat wordt afgegeven door de overheid als uit onderzoek blijkt dat het is toegestaan dat je met kinderen werkt. Om te laten onderzoeken of je een VOG kunt krijgen, zal het gastouderbureau waar je je aanmeld, de aanvraag voor je indienen bij de Rijskoverheid.

Meestal zul je binnen niet al teveel tijd al een beslissing hebben gekregen over of je de VOG wel of dat je het niet krijgt.


Wat ook een hele belangrijke is in deze is dat ook van je volwassen huisgenoten (iedereen boven de 18 jaar) wordt verwacht dat zij een VOG kunnen overleggen. Dit is namelijk omdat zij in dezelfde woning wonen als waar je gastkinderen worden opgevangen.


3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page